Garantie en Retour

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel (verzendkosten) zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en originele verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Pak het product daarom niet verder uit en gebruik het niet meer dan nodig is, om goed te kunnen beoordelen of je het wilt houden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via shop@bbqenbites.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product in goede orde en originele staat retour ontvangen is.

Uitzonderingen retourneren

Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

 1. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet retourneerbaar.
 2. Op maat gemaakte producten zoals BBQ tafels kun je niet ruilen of retourneren.
 3. Die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument
 4. Indien verpakkingen van producten dusdanig beschadigd zijn, dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Het product kunnen wij immers niet meer verkopen.
 5. Is het artikel beschadigd geraakt, zijn deze producten niet retourneerbaar.
 6. Die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
 7. Die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
 8. Die snel kunnen bederven of verouderen;
 9. Waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
 10. Voor losse kranten en tijdschriften;
 11. Voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.
 12. Voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 5 dagen na levering aan de ondernemer schriftelijk te worden gemeld. Terugzending van de producten dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend.

Garantie

De garantie geldt niet indien:

 • De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
 • De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn;
 • De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.
 • Indien de fabriek van product(en) op basis van deze garantie een reparatie of vervanging van een product heeft verzorgd, zal de originele garantieperiode voor het betreffende product van toepassing blijven en niet worden verlengd.

Big Green Egg

Big Green Egg staat achter de kwaliteit van haar producten (modellen, tafels en accessoires). Tot op de vandaag wordt iedere Big Green Egg voordat deze de fabriek verlaat grondig geïnspecteerd. Dankzij deze inspectie durven zij te garanderen dat de producten van de hoogste kwaliteit en de beste van zijn soort zijn. Gaat er toch iets kapot? Dan bieden zij uitstekende garantievoorwaarden en eersteklas service! Lees dan hier (https://www.biggreenegg.eu/nl/garantie) of het nodig is om een schade te herstellen of een onderdeel te vervangen.

Wij bieden een beperkte levenslange garantie op het materiaal en de constructie van alle keramische onderdelen van de EGG. Op andere onderdelen bieden we een beperkte garantie. Wil je precies weten waar en hoe lang je garantie krijgt download de garantievoorwaarden en lees onze garantievoorwaarden voor meer informatie.

Wil je aanspraak maken op garantie? Begin dan met het registreren van je EGG via https://www.biggreenegg.eu/nl/service-garantie, het liefst zo snel mogelijk na aankoop. Bewaar het aankoopbewijs van je product.

Accessoires hoeven niet geregistreerd te worden. 

Je EGG kan zonder problemen het hele jaar door buiten staan. Het unieke keramiek kan heel goed tegen allerlei weersomstandigheden. Maar om de metalen onderdelen van de EGG en de rEGGulator te beschermen, raden we je aan om de EGG af te dekken wanneer je hem niet gebruikt. Bijvoorbeeld met één van onze handige, in verschillende maten verkrijgbare EGG Covers. Zo voorkom je dat deze onderdelen na verloop van tijd gaan roesten of op een andere manier beschadigd raken.

Controleer ongeveer 1 maand na het monteren van je EGG of alle bouten en moeren/moerdoppen die je tijdens het monteren vast hebt gedraaid nog goed vastzitten, en draai ze aan als dat nodig is. De lange bouten van de zwarte banden die de keramische basis en keramische deksel omsluiten mogen hierbij zo strak worden aangedraaid dat zij een lichte kromming vertonen.

Hou de bewegende metalen onderdelen van de EGG, met name het scharnier en de luchtregelaar, in goede conditie door deze een paar keer per jaar in te spuiten met WD40 of een siliconenspray. Heb jij een EGG met een margrietschijf? Dan raden we aan om deze met enige regelmaat te behandelen met een plantaardige olie. Let op: gebruik hier geen olijfolie voor. De opvolger van de margrietschijf, de rEGGulator, heeft een speciale coating die roestvorming tegengaat.

Na verloop van tijd zal het nodig zijn om de viltrand tussen de keramische deksel en de keramische basis te vervangen. Dit zorgt voor een goede bescherming van het keramiek en voorkomt ‘valse lucht’.

Kamado Joe modellen: Classic Joe, Big Joe, Classic Joe Stand-Alone, Big Joe Stand-Alone en Joe Jr.

Beperkte levenslange garantie op keramische onderdelen

Zolang als de oorspronkelijke koper de grill en aankoopbewijs in bezit heeft, garandeert Kamado Joe dat alle keramische onderdelen in deze Kamado Joe grill en rookoven vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten.

5 jaar garantie op metalen onderdelen

Kamado Joe garandeert dat alle metalen en gietijzeren onderdelen in deze Kamado Joe grill en rookoven vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van vijf (5) jaar.

3 jaar garantie op hitteverdeler en pizzasteen

Kamado Joe garandeert dat het frame en de keramische plaat/platen van de hitteverdeler alsmede de pizzasteen in deze Kamado Joe grill en rookoven vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van drie (3) jaar.

1 jaar garantie op thermometer en pakkingen

Kamado Joe garandeert dat de thermometer en pakkingen in deze Kamado Joe grill en rookoven vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode van een (1) jaar.

Beperkte garantie voor commercieel gebruik

Kamado Joe® garanties zijn gebaseerd op normaal en redelijk huishoudelijk gebruik in combinatie met goed onderhoud van alle Kamado Joe-grills. Commercieel gebruik door bijvoorbeeld restauranthouders, cateraars, slagers, verhuurbedrijven, foodtrucks en andere dergelijke commerciële toepassingen worden gedekt door een beperkte garantie van 1 jaar. De garantie is niet van toepassing op incidentele of accidentele schade of breuk, of op schade veroorzaakt door: transport; laten vallen; verkeerde montage; onjuiste ondersteuning; pogingen om de Kamado Joe Grill te ondersteunen met andere middelen dan een goedgekeurd onderstel of een vast niet-brandbaar oppervlak onder de basis; wijzigingen; schade veroorzaakt door niet-originele accessoires of ongeoorloofde wijzigingen; nalatigheid; misbruik; onjuiste zorg; normale en redelijke slijtage; of natuurrampen. De garantie is niet van toepassing op krassen, deuken, schilfers, haarscheurtjes, het verschijnen van kleine cosmetische scheurtjes in de buitenste emaillaag die de werking van uw Kamado Joe Grill niet beïnvloeden en die ook kunnen optreden als normale slijtage tijdens het gebruik van de grill. De Kamado Joe-garantie is van toepassing op grills die zijn gekocht via geautoriseerde dealers en verkoopkanalen en als een product is gekocht via ongeautoriseerde derde partijen, dan kan er geen aanspraak gemaakt worden op de garantie.

Wanneer gaat de garantiedekking in?

De garantie gaat in op de oorspronkelijke aankoopdatum en geldt alleen voor de oorspronkelijke koper. Om aanspraak te kunnen maken op de garantie dient u de grill te registreren (https://international.kamadojoe.com/nl-eu/pages/product-registration). Indien zich tijdens de geldende garantieperiode een materiaal- of fabricagefout voordoet, bij normaal gebruik en onderhoud, zal Kamado Joe het defecte onderdeel vervangen of repareren, zulks uitsluitend door ons te bepalen, zonder dat u kosten berekend worden voor het onderdeel zelf. Deze garantie strekt zich niet uit tot arbeidsloon of enige andere kosten die samenhangen met het onderhoud, de reparatie of het gebruik van de grill. Kamado Joe betaalt alle verzendkosten voor onderdelen die onder de garantie vallen.

Wat valt niet onder de garantie?

Deze garantie is niet van toepassing op schade veroorzaakt door verkeerd gebruik van het product of gebruik voor andere doeleinden dan waarvoor het ontworpen is, schade veroorzaakt door gebrek aan correct gebruik, montage, onderhoud of installatie, schade veroorzaakt door ongevallen of natuurrampen, schade veroorzaakt door niet-originele accessoires of eigenmachtig aangebrachte wijzigingen, en transportschade. Deze garantie dekt geen schade ontstaan als gevolg van normale slijtage bij gebruik van het product (zoals bijvoorbeeld krassen, deuken en kerfjes), noch veranderingen in het uiterlijk van de grill die geen invloed hebben op de prestaties.

DEZE BEPERKTE GARANTIE IS EXCLUSIEF EN KOMT IN DE PLAATS VAN ELKE ANDERE SCHRIFTELIJKE OF MONDELINGE, EXPLICIETE OF IMPLICIETE GARANTIE, MET INBEGRIP VAN DOCH NIET BEPERKT TOT DE GARANTIE VAN VERKOOPBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. DE GELDIGHEIDSDUUR VAN ENIGE IMPLICIETE GARANTIES, MET INBEGRIP VAN ENIGE IMPLICIETE GARANTIE OP VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL BEPERKT ZICH UITDRUKKELIJK TOT DE GELDIGHEIDSDUUR VAN DE GARANTIEPERIODE DIE VAN TOEPASSING IS OP HET DESBETREFFENDE ONDERDEEL. 

Waardoor vervalt de garantie?

De garantie vervalt bij aankoop van een Kamado Joe product via een niet-erkende dealer. Onder een niet-erkende dealer worden onder meer verstaan kortingsclubs, grote winkelketens en detailhandelaren die niet uitdrukkelijk toestemming hebben gekregen van Kamado Joe voor de verkoop van Kamado Joe producten.

Modellen: Classic Joe, Big Joe, Classic Joe Stand-Alone, Big Joe Stand-Alone en Joe Jr.

De Kamado Joe grill is gemaakt van hoogwaardige materialen en vraagt dan ook weinig onderhoud. Een grillhoes is de beste manier om de Kamado Joe te beschermen tegen de elementen.

De Kamado Joe Classic en de Big Joe zijn voorzien van een makkelijk systeem om as te verwijderen. Vóór elk gebruik dient u met de bijgeleverde asschuiver de resterende houtskool op te rakelen om alle losse as te verwijderen. De losse as valt door het vuurrooster in de aslade. Trek de aslade eruit en gooi de losse as weg. Schuif de aslade weer terug onder in de Kamado Joe en u bent weer klaar om te gaan grillen.

Een- of tweemaal per jaar dient u de binnenkant van de grill wat grondiger schoon te maken. Haal de vuurring en de vuurschaal eruit. Verwijder eventuele asresten en vuil dat zich opgehoopt heeft tussen de onderste helft van de grill en de keramische binnendelen. Veeg de binnenkant schoon met een plastic borstel. Vervolgens haalt u met een veger of stofzuiger het vuil op de bodem van de grill weg. Nu kunt u de keramische onderdelen weer terugplaatsen.

Een- of tweemaal per jaar dient u te controleren of de banden rond de grill nog op de juiste plaats zitten en goed sluiten. Controleer met een inbussleutel en een moersleutel nr. 10 of de moer goed vastgedraaid is. Houd de moer vast met de moersleutel en probeer de inbussleutel rond te draaien; dit zou niet makkelijk moeten gaan. Draai de moer stevig vast als hij los zit. Bevindt een band zich niet precies in het midden van het pakkingmateriaal, draai de moer dan een beetje los zodat u de band op zijn plaats kunt duwen. U kunt ook een stukje hout boven op de band plaatsen en met een hamer lichte tikken op het hout geven tot de band op de goede plaats zit. Draai de aansluiting aan met een moersleutel nr. 10 en een inbussleutel.

Wanneer u de Kamado Joe langere tijd niet gebruikt, kan er vocht in de grill blijven hangen. Hierdoor kunnen er schimmel- of meeldauwplekken ontstaan op het grillrooster of de keramische binnendelen. Die verdwijnen vanzelf, want de Kamado Joe grills zijn zelfreinigend. Gebruik NOOIT bleekmiddel of andere schoonmaakproducten, want die geven een onaangename bijsmaak aan het voedsel.

 1. Doe houtskool in de grill en steek die aan.
 2. Plaats het hoofdrek van het Divide & Conquer-systeem met het X-rek in de bovenste stand. Leg beide platen van de hitteverdeler op het X-rek.
 3. Schuif de ventilatieopeningen boven en onder geheel open en wacht tot de temperatuur in de grill gestegen is tot 315 °C. Houd het deksel gesloten.
 4. Houd de grill 15 à 20 minuten op een temperatuur van ca. 315 °C.
 5. Schuif de onderste ventilatieopening helemaal dicht, wacht nog eens 15 tot 20 minuten en sluit dan de bovenste ventilatieopening.

Hierdoor brandt alle ongewenste aanslag van de binnenkant van de grill. Borstel het grillrooster schoon met een barbecueborstel voordat u weer gaat grillen. Veeg de keramische delen schoon met een zachte stoffer. Ook aangekoekte resten op de platen van de hitteverdeler zouden nu verdwenen moeten zijn. Veeg ze na de reiniging schoon met een zachte stoffer. Worden de hitteverdelers vuil tijdens normaal gebruik, leg de platen dan de volgende keer neer met de vuile kant omlaag. Door de hitte van het vuur brandt de vuile kant dan vanzelf schoon.

Na verloop van tijd kan het nodig zijn om het scharnier van de Big Joe aan te draaien. Dit zorgt ervoor dat u het deksel makkelijker kunt openen en dat het deksel blijft openstaan wanneer het geheel geopend is.

 1. Sluit het deksel van de grill.
 2. Het scharnier bevindt zich aan de achterkant van de grill. Draai met een inbussleutel nr. 10 de twee grootste bouten onderaan vast.
 3. Controleer of het deksel blijft staan als het volledig geopend is. Zo niet, sluit het deksel dan, draai de twee bouten aan en controleer het dan opnieuw. Als u de twee bouten helemaal hebt aangedraaid en het deksel blijft nog steeds niet openstaan wanneer het geheel geopend is, neem dan contact op met Kamado Joe voor vervangende veren en een montagehandleiding.
 1. Wacht met schoonmaken tot de keramische onderdelen helemaal afgekoeld zijn.
 2. Veeg voedselresten weg met een borstel en bewaar de hitteverdeler / pizzasteen binnen op een droge plek.

NIET op een tafel of andere ondergrond plaatsen die niet hittebestendig is.

Keramische platen NIET gebruiken op een kookplaat.

NIET inwrijven met olijfolie of andere bakolie.

NIET reinigen met chemische middelen of water en zeep.

NIET in water leggen, want dan kunnen de platen barsten bij volgend gebruik.

Buitenkeukens

De Ridder BBQ & Bites onderscheid zich met diverse soorten en maten buitenkeukens. Deze zijn veelal gemaakt van duurzame houtsoorten. Hout is een mooi natuurproduct en heeft daarom de nodige onderhoud nodig. Het werken van het hout is de vervorming die in het hout optreedt onder invloed van vocht en zonlicht. Hierdoor kan het hout zwellen, krimpen of verkleuren.

Is het hout opgedroogd dan is van het zwellen en krimpen niets meer te zien. De verkleuring van hout door het blootstellen aan zonlicht ofwel UV-straling is wel blijvend. Dit wil je natuurlijk voorkomen, daarom een aantal eenvoudige onderhoudstips voor het behoud van uw tafel of buitenkeuken.

Afdekken, wij adviseren een afdekhoes mee te bestellen, welke beschermd tegen vocht en uv-straling.

Behandel het hout met een transparante olie of beits. Hierdoor bescherm je het meubel tegen weersinvloeden. Wij kunnen je hierover adviseren.

Op alle meubels/buitenkeukens geldt een garantietermijn van 1 jaar als de aan de onderhoudsadviezen zijn voldaan.

Forged messen

Gemaakt volgens eeuwenoude Japanse tradities en volledig met de hand gesmeed is elk Forged mes even uniek in uiterlijk en afmeting. Door de bijzondere manier van vervaardiging is het raadzaam om de messen op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Wij hebben een aantal gebruikers- en onderhoudstips voor je op een rij gezet, zodat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van jouw unieke Forged mes!

Zo zorg je het beste voor jouw Forged mes:

Forged messen zijn niet vaatwasser bestendig. Reinig het mes met warm water en een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel. Droog het direct zorgvuldig af alvorens het op te bergen.

Maak het mes na elk gebruik direct schoon en droog. Als het mes te lang in contact blijft met vloeistoffen of andere substanties dan kunnen er roestvlekjes ontstaan.

Reinig het mes voor het eerste gebruik. Het heft van de Brute en Intense messen kan bij de eerste keren gebruik iets afgeven door de beschermlaag op het staal. Dit is normaal en verdwijnt na een aantal keer gebruik.

Indien je een mes voor langere tijd niet gebruikt dan is het raadzaam om deze licht in te vetten met bijv. ballistol of arachideolie. Gebruik liever geen olijfolie, dit wordt plakkerig en kan stinken.

Een houten heft kun je indien deze droog wordt insmeren met olie. Gebruik daarvoor het soort oliën dat ook wordt gebruikt voor het onderhoud van houten serveer- en snijplanken.

Producten van gietijzer (zoals de flambadou en het serveerpannetje) dienen na gebruik te worden ingevet om roest te voorkomen.

De messen zijn uitsluitend te gebruiken voor het snijden van vlees, vis, groenten en brood.

Gebruik de messen niet voor botten of bevroren voedsel.

Gebruik bij voorkeur een houten of kunststof snijplank om te voorkomen dat het snijvlak beschadigt en om te zorgen dat het mes langer scherp blijft.

De messen kunnen worden onderhouden met het bijbehorende aanzetstaal van Forged. Deze is hiervoor speciaal gemaakt en biedt je een kwalitatief goed aanzetstaal dat ovaal is uitgevoerd en is voorzien van een diamantlaag.

Afhankelijk van het gebruik raden wij aan om de messen 1 á 2 keer per jaar te laten slijpen door een professionele messenslijper.

4.1. Normale slijtage en beschadigingen.

4.2. Opzettelijk toegebrachte schade.

4.3. Schades ten gevolge van oneigenlijk of onzorgvuldig gebruik of bewaring.

4.4. Schade als gevolg van het niet naleven van gebruiksinstructies of overig kennelijk onjuist onderhoud.

4.5. Kleine cosmetische gebreken welke geen invloed hebben op de werking van het Product.

De garantieperiode is 2 jaar. Indien fabriek Style de Vie op basis van deze garantie een reparatie of vervanging van een Product heeft verzorgd, zal de originele garantieperiode voor het betreffende Product van toepassing blijven en niet worden verlengd.

Voor overige producten – exclusief voedsel- / etenswaren – geldt een maximale garantietermijn van 1 jaar.

Identiteit ondernemer

De Ridder BBQ & Bites BV
Winkel: Floridadreef 60, 3565 AM Utrecht
shop@bbqenbites.nl
030 – 743 8074